Rode Kruis opent Welkom Winkel in Stad

Foto: Het Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis opent op maandag 26 oktober een Welkom Winkel voor vluchtelingen in de stad Groningen.

De Welkom Winkel krijgt 2 vestigingen: een inbrengwinkel aan de Neutronstraat en een uitgiftewinkel aan de Silviuslaan.

De provincie Groningen is hiermee een derde Welkom Winkel rijker, ditmaal in de stad Groningen. In Nederland zijn nu in totaal 20 Welkom Winkels.

De ingezamelde goederen zijn bedoeld voor de vluchtelingen die sinds het weekeinde zijn ondergebracht in de opvanglocatie van het COA aan de Van Swietenlaan.

Inbreng- en uitgiftewinkel
Voor het aanleveren van kleding kunt u vanaf maandag terecht aan de Neutronstraat 7-10. De inbrengwinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De behoefte aan kleding voor vluchtelingen blijft enorm. De vluchtelingen zijn niet gekleed op onze natte herfst en koude winter. We hopen dat de Groningers nog eens door hun kledingkasten willen gaan.

De uitgifte van kleding vindt plaats aan de Silviuslaan 2. Ook deze locatie is vanaf aanstaande maandag elke werkdag geopend zijn. De vluchtelingen kunnen hier terecht tussen 12.00 uur – 16.00 uur.

Hartverwarmend
Het is hartverwarmend om te zien hoeveel Groningers al in actie zijn gekomen, meldt de organisatie.

De bereidheid om goederen te geven is duidelijk aanwezig. De afgelopen dagen kwamen meerdere mensen met allerlei voertuigen spullen brengen bij de noodopvang aan de Van Swietenlaan.

Dat is goedbedoeld, maar het verzoek is om die goederen vanaf volgende week bij Het Rode Kruis in te leveren.

Kledingpakketten
De Welkom Winkel Groningen maakt kledingpakketten voor gezinnen en alleenstaande mannen. Er is vooral behoefte aan schone en gewassen warme winterkleren, jassen en schoenen. Ook t-shirts, truien, sweaters, broeken, sjaals, mutsen, handschoenen, maar ook nieuwe sokken en ondergoed zijn nodig. Ervaring leert dat de kleinere mannenmaten bijzonder in trek zijn.

Knuffels en levensmiddelen zijn op dit moment niet nodig.

Aanleveren kleding
Om het sorteren in de Welkom Winkels zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, vraagt het Rode Kruis om heren-,  dames- en kinderkleding apart in stevige tasjes te verpakken, onder vermelding van de maat.  Schoenen graag per paar aan elkaar knopen.

Meer informatie www.hulpvoorvluchtelingen.nl en de sociale media van het Rode Kruis. Hier wordt aangegeven waar op dit moment behoefte aan is in de verschillende opvangcentra.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden