2019 beste jaar sinds ‘Repin’ voor Groninger Museum

Foto: De Redactie

Het Groninger Museum mocht woensdag de 300.000ste bezoeker van 2019 ontvangen. Karolina Papiernik uit Groningen was de gelukkige.

Zij ontving een limited edition kurkentrekker ontworpen door Alessandro Mendini, een goldcard voor een jaar lang gratis toegang tot het museum en een bos bloemen uit handen van museumdirecteur Andreas Blühm.

Het laatste jaar waarin meer dan 300.000 mensen het museum in een jaar bezochten was 2002, toen de tentoonstelling Ilja Repin – Het Geheim van Rusland te zien was.

Volgens het museum is het stijgende bezoekersaantal enerzijds aan de sterke programmering en anderzijds aan de betrokkenheid bij stad en regio Groningen te danken. Ook het aantal jongeren en gezinnen dat het museum bezoekt is de afgelopen jaren toegenomen, mede door activiteiten gericht op families.

In 2019 waren vooral de tentoonstellingen CHIHULY, Daan Roosegaarde – Presence en Mondo Mendini grote publiekstrekkers. De laatste twee zijn momenteel nog te zien, respectievelijk tot en met 12 januari en 5 mei 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen