Vindicat krijgt weer geld van universiteit

Foto: De Redactie

De eerder in opspraak geraakte studentenvereniging Vindicat kan dit collegejaar weer rekenen op geld van de universiteit in Groningen en de Hanzehogeschool. Volgens de instellingen heeft het studentencorps goede stappen gezet voor een cultuurverandering binnen de vereniging. “Het alcoholgebruik verdient echter nog meer aandacht”.

Vorig jaar werd de accreditatie van Vindicat ingetrokken na een aantal incidenten waarbij overmatig alcoholgebruik een rol speelde. Dat betekende dat het studentencorps geen bestuursbeurzen meer kreeg en niet werd uitgenodigd voor officiële gelegenheden.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft nu wel een aantal voorwaarden gesteld aan het uitkeren van de bestuursbeurzen dit collegejaar. Zo mag er tijdens introductiekampen niet worden gedronken. “Niet door deelnemers en niet door begeleiding, dus 100 procent nuchter”, aldus de instellingen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het melden van incidenten en moet er gerapporteerd worden over de voortgang van het veranderproces binnen de studentenvereniging.

 

(Bron: Nieuws.nl.)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden