SP pleit voor groot skatepark in Groningen

Skatepark Helperzoom.
Skatepark Helperzoom.
Foto: Google Maps

De SP-fractie in Groningen pleit dinsdag samen met skaters voor een groot skatepark in de stad tijdens de commissievergadering Onderwijs & Welzijn. Volgens de SP is deze voorziening nodig omdat skaters nu nauwelijks in Groningen terecht kunnen.

Dat staat volgens de SP de toekomst van de skatesport in Groningen in de weg.

Huidige staat van de skateparkjes

Groningen heeft verspreid over de stad 6 kleine skateparkjes en het skatepark bij Kardinge. Het skatepark van Haren is afgesloten met hekken. Op de site van Rollend Groningen, een samenwerkingsverband van de riders van Groningen en ommelanden, is goed te zien hoe verwaarloosd de parkjes zijn, de meesten zijn zelfs gevaarlijk.

SP-raadslid Lucy Wobma: “Er zijn metalen onderdelen die loszitten of uitsteken, gaten, verzakkingen, roest. De parkjes zijn van metaal gebouwd, wat inmiddels achterhaald is omdat het in de zomer erg heet wordt en het eigenlijk te glad is. Het skatepark in Kardinge is wel van beton, maar is te klein en de obstakels zijn te weinig uitdagend om goed te kunnen trainen. Het is er ook vaak erg druk, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan omdat kinderen er ook oefenen.”

De toekomst van het skaten in Groningen

Volgens de SP is de animo voor het skaten groot in Groningen. Echter dreigt er gevaar dat de Groningse skater afhaakt omdat de huidige voorzieningen afdoende zijn. Skaters in Groningen moeten nu vaak uitwijken naar Leeuwarden of Emmen om een beetje goed te kunnen oefenen of om mee te kunnen doen aan wedstrijden.

Er wordt gepleit voor een volwaardig skatepark aan de zuidkant van het Centraal Station. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met het skateboard of het openbaar vervoer. Een alternatief is het Suikerunie-terrein.

“Een volwaardig skatepark is een reële, bestaande behoefte van een grote groep enthousiaste en fanatieke sporters uit onze gemeente. De kosten raken nog niet eens die van een maandje exploitatiekosten van het Forum. Het zal een enorm positieve, sportieve impuls zijn, voor de stad en omstreken,” aldus Wobma.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen