Groningen benoemd in Best Travel-lijst 2020 Lonely Planet

Foto: Archief De Redactie

Nederland is benoemd tot een van ’s werelds beste landen om te bezoeken in 2020 door Lonely Planet, de toonaangevende autoriteit op het gebied van reizen. Groningen wordt in de berichtgeving getipt als onontdekte stad die ook een bezoek waard is.

Groningen wordt in het Lonely Planet’s Best in Travel boek benoemd als eindbestemming in de 7-daagse reis door Nederland die Lonely Planet heeft samengesteld. De gezellige en autovrije binnenstad met als ontbijttip het spijslokaal Pernikkel en een rustgevende provincie op een ‘just a bike ride away’ afstand worden als de grote pluspunten benoemd van Groningen.

Groningen in de spotlights

Groningen mag trots zijn op deze benoeming, meldt Marketing Groningen. Het is duidelijk dat Groningen in de spotlights staat. De benoeming in de lijst van Lonely Planet is de zoveelste in het rijtje van het afgelopen jaar. ‘Toch verwachten we niet direct een enorme toestroom van bezoekers’, meldt Marketing Groningen. ‘We zullen bezoekers verleiden om naast de stad ook de provincie te bezoeken. Juist die combinatiekracht van de stad en de provincie zien wij als de kracht van Groningen en daar willen we op inzetten’.

Combinatiekracht Groningen

De combinatiekracht maakt Groningen uniek. Een bruisende stad met volop cultuur en activiteit. Daaromheen ligt het ommeland waar de stilte je omarmt en waar je op adem kan komen. Dat is de kracht van Groningen en dat is waar Marketing Groningen vol op gaat inzetten en waarmee we het kwaliteitstoerisme willen stimuleren. Deze aanpak past bij de nieuwe merkstrategie die Marketing Groningen volgende week op 31 oktober gaat lanceren. Dan gaan we vertellen waarom er niets boven Groningen gaat en hoe we de merkbeleving van Groningen in de etalage zetten. Duurzaam toerisme staat daarbij voorop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen