Faunapassage Kieler Bocht op bedrijventerrein Eemspoort

Foto: De Redactie

Bedrijventerrein Eemspoort krijgt een eigen afrit van de zuidelijke ringweg voor verkeer vanuit het westen. Langs de Kieler Bocht komt een duiker met daarin een faunapassage.

Deze duiker komt op de plek waar in de toekomst de afrit naar Eemspoort/Driebond komt, meldt Aanpak Ring Zuid.

Door de aanleg van deze nieuwe afrit wordt de bestaande sloot langs de Kieler Bocht doorbroken. Dankzij de duiker blijven beide delen van de sloot met elkaar verbonden. In de duiker komen brede richels waarover kleine dieren naar de overkant kunnen komen.

Impressie Aanpak Ring Zuid.

Fietsers over de weg

De werkzaamheden beginnen 21 oktober en duren tot eind december. In de periode van 21 oktober tot 27 november worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Het fietspad is dan ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Fietsers worden over de weg geleid.

Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november worden korte palen ingeheid. Dit geeft geluidshinder en trillingen in de directe omgeving. De duiker wordt geplaatst van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 november. De weg is dan afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Stavangerweg.

In december zijn de afrondende werkzaamheden. Dan moeten de fietsers ter plekke van de werkzaamheden weer over de weg heen.

Het fietspad is vanaf 23 december is weer beschikbaar voor fietsers.

Uitbreiding knooppunt Westerbroek

Deze werkzaamheden in het gebied aan de oostkant van de Europaweg zijn onderdeel van de aanpak van de zuidelijke ringweg. momenteel wordt ook knooppunt Westerbroek uitgebreid.

Bij knooppunt Westerbroek aan de A7 richting Hoogezand liggen aan beide zijden van de A7 rotondes. Langs deze rotondes komen bypasses, waardoor het verkeer de rotondes makkelijker kan passeren. Ook komen er extra rijstroken op de wegen naar de rotondes toe. Het fietspad schuift door de aanpassingen een stukje op.

De werkzaamheden zijn begonnen in september en duren nog tot begin december 2019. Tijdens de werkzaamheden is de parallelweg langs de Europaweg vanaf de oostelijke rotonde tot aan de Kieler Bocht afgesloten voor alle verkeer. Ook is het fietspad in deze periode afgesloten. In november is de rotonde in twee weekenden gestremd.

Kijk voor meer informatie over de stremmingen en omleidingsroutes op de website van Groningen Bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen