Vader met zes kinderen uit kelder boerderij gehaald

Foto: DeWoldenNieuws

Een grote politiemacht trok gisteravond naar de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold, wat tot grote ongerustheid leidde bij omwonenden tot in Berghuizen aan toe. Het bleek te gaan om het bizarre feit dat er een vader met zes kinderen in een kelder van de boerderij leefde. De vader is aangehouden, de kinderen van 16 tot 25 jaar elders ondergebracht.

Een politiewoordvoerder kon vanmorgen eerst nog niet zeggen wat daar aan de hand is of was, de zaak wordt uitgezocht. Tegen elf uur werd een drietal twitterberichten uitgevaardigd door de politie Drenthe. Daarin wordt gezegd dat zich gisteren iemand bij de politie meldde die zich zorgen maakte om de leefomstandigheden van mensen in een woning aan de Buitenhuizerweg. ‘Zij zouden daar in een afgesloten ruimte verblijven. Wij zijn daar heen gegaan’, aldus de politie. De eigenaar van het pand werkte niet mee aan het onderzoek, daarom werd hij aangehouden. Het gaat om een 58-jarige man uit Ruinerwold. Zijn rol in deze zaak wordt nog onderzocht. tevens zegt de politie zes meerderjarigen te hebben aangetroffen, waar zorg en aandacht voor is. ‘Alle scenario’s staan nog open. Ons onderzoek is in volle gang en meer informatie kunnen we op dit moment niet delen.’

Plaatselijke kroeg

Het balletje kwam aan het rollen toen één van de kinderen, 25 jaar, in een plaatselijke kroeg kwam en heel verward overkwam. Naar verluidt wachtte het gezin daar op ‘het einde der tijden’. Het gezin leefde volkomen geïsoleerd en in Ruinerwold zijn voor zover bekend geen inwoners bekend met de aanwezigheid van de zeven, die heel zelfvoorzienend leefden.

Een inwoner die daar de hond aan het uitlaten was, werd ineens voorbij gestoven door een stoet politievoertuigen. Er werd een pand uitgebreid onderzocht en vannacht werd de locatie speciaal bewaakt. Volgens een buurvrouw liet de politie weten dat de omgeving zich geen zorgen hoeft te maken.

De politie heeft het gezin uit de boerderij gehaald en in veiligheid gebracht, een moeder werd niet aangetroffen.

 

(Bron: DeWolden.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen