In herfstvakantie: Geen treinen op meerdere trajecten in Groningen

Foto: CC BY-SA 2.0/Wikipedia Commons/Alfenaar

Op meerdere trajecten in de provincie Groningen rijden vanaf morgen, woensdag 16 oktober en in de herfstvakantie geen treinen. Dit vanwege werkzaamheden aan het spoor, waaronder voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden. Arriva zet zowel stop- als snelbussen in.

Werkzaamheden

Traject Leeuwarden-Groningen

Op het traject Leeuwarden-Groningen rijden van 16 tot en met 27 oktober geen sneltreinen maar bussen tussen Zuidhorn en Groningen en tussen Leeuwarden en Zuidhorn stoptreinen. Tussen Zuidhorn en Groningen rijden bussen. Omdat niet met sneltreinen gereden wordt, worden tussen Leeuwarden en Groningen ook snelbussen ingezet.

Traject Groningen-Roodeschool

Op het traject Groningen-Roodeschool rijden de treinen van 19 tot en met 27 oktober tot Sauwerd; reizigers kunnen hiervoor de trein van en naar Delfzijl gebruiken. Tussen Sauwerd en Roodeschool rijden bussen. Tussen Groningen en Eemshaven rijden snelbussen.

Traject Groningen-Delfzijl

Op het traject Groningen-Delfzijl rijden de treinen zaterdag 19 en zondag 20 oktober tot Bedum. Tussen Bedum en Delfzijl rijden bussen.

Op de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool rijden 19 oktober tot 08.20 uur bussen in plaats van treinen.

Reizigers moeten doo de werkzaamheden rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.

Kijk voor actuele reisinformatie: arriva.nl/werkaanhetspoor, vervolgens is de actuele reistijd te plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen