Hereweg tien dagen dicht bij onderdoorgang viaduct zuidelijke ringweg

Verkeerssituatie onderdoorgang Hereweg van vrijdag 18 tot maandag 28 oktober.
Verkeerssituatie onderdoorgang Hereweg van vrijdag 18 tot maandag 28 oktober.
Foto: Aanpak Ring Zuid

De Hereweg is van 18 oktober tot en met 27 oktober, tijdens de herfstvakantie, tien dagen afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang bij het viaduct in zuidelijke ringweg. In deze periode worden de damwandplanken ingetrild voor de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hereweg gestremd. Voor auto- en fietsverkeer zijn omleidingsroutes. De Hereweg blijft open voor hulpdiensten en lijnbussen.

Nachtelijke werkzaamheden

De meeste werkzaamheden kunnen overdag uitgevoerd worden, maar niet allemaal, meldt Aanpak Ring Zuid. In de weekenden van 19 en 20 oktober en 26 en 27 oktober wordt ook ’s nachts gewerkt.

Het verwijderen van asfalt en het gebruik van machines kan voor geluidsoverlast zorgen. Het intrillen van damwandplanken gebeurt overdag.

Omleidingsroutes

Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid. De afrit Hereweg (vanaf het Julianaplein) blijft open voor verkeer richting Helpman. Richting het centrum is niet mogelijk. De afrit Hereweg (vanuit de richting Hoogezand) blijft open voor verkeer richting het centrum.

Voor het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman, is er een omleidingsroute via de Papiermolentunnel. Deze omleidingsroute duurt enkele maanden. Ook na 28 oktober geldt deze omleidingsroute voor fietsers. Zodra het veilig kan, gaat het fietsverkeer over de busstrook onder het viaduct door. Fietsers vanuit Helpman richting het centrum kunnen de werkzaamheden passeren.

De Hereweg moet op 28 oktober uiterlijk om 5.00 uur weer open zijn voor het verkeer. De weg is dan wel een stukje opgeschoven richting het oosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen