Groninger Museum organiseert bakwedstrijd

Foto: De Redactie

Het Groninger Museum organiseert een bakwedstrijd met het gebouw als inspiratiebron om te vieren dat het 25 jaar geleden is, dat het gebouw geopend werd. De winnaar krijgt een Anna Gong Mendini etagère van Alessi.

Een Mendinitrap-taart, een Coop Himmelb(l)au-soes of een cake in de vorm van een gouden toren, alle taarten zijn welkom: zoet of hartig, cupcakes of ander gebak.

De jury bestaat uit Meester Patissier Hidde de Brabander, bekend van 24Kitchen en Koffietijd, de 8-jarige Nienke Lisman van de Groninger Museum JuniorClub en museumdirecteur Andreas Blühm. Zij beoordelen zowel smaak als ontwerp.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 15 oktober via de volgende link: www.groningermuseum.nl. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot 16 jaar en vanaf 16 jaar. Deelnemen kan individueel of als team.

De finalisten strijden woensdag 23 oktober om de eerste plaats: de beste Groninger Museumtaart 2019.

De wedstrijd is een eerbetoon aan Frans Haks, die 25 jaar geleden directeur van het Groninger Museum was. Hij vond dat het museum alle zintuigen moest prikkelen: proeven was voor Haks net zo essentieel als kijken of luisteren.

Feest

De 25ste verjaardag van het gebouw staat dit jaar centraal in het programma van het museum. Vooral de maand oktober staat bol van de feestelijke activiteiten. Op 12 oktober opent de tentoonstelling Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini van en over de Italiaanse architect en ontwerper, door wie het Groninger Museum één van de opvallendste en bekendste plekken van de wereld is geworden.

Voor meer informatie: groningermuseum.nl/25.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen