Open Monumentendag in het provinciehuis

Foto: De Redactie

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag zaterdag 14 september kunnen bezoekers het provinciehuis van Groningen van binnen bekijken. De provincie organiseert dan verschillende activiteiten. Het thema dit jaar is ‘Plekken van plezier’.

We organiseren zaterdag 14 september verschillende activiteiten, zoals een rondleiding door Beno Hofman in de rol van rijksarchivaris Johan Adriaan Feith en een pubquiz met commissaris van de Koning René Paas en gedeputeerde Mirjam Wulfse als quizmaster. Het thema van dit jaar is ‘Plekken van plezier’.

Zo zijn er rondleidingen door Beno Hofman in de rol van rijksarchivaris Johan Adriaan Feith. Beno Hofman treedt op als de grondlegger van het Groninger Museum, oud-rijksarchivaris Johan Adriaan Feith (1858-1913). Deze voorstellingen vinden onder andere plaats in de GS-kamer, het vroegere kantoor van de rijksarchivaris en in de Statenzaal.

Een van de vergaderruimten is ingericht als een bruin café met een stamtafel in de sfeer van de Top 2000-uitzendingen. Om 10.30 uur komen de eigenaren van het Huiskamercafé Westerwijtwerd aan de stamtafel vertellen over het monument dat met subsidie van de provincie is aangepakt en om 13.00 uur is de directie van de Stadsschouwburg er te gast.

Ook is er drie keer een pubquiz met het thema monumenten. Quizmasters zijn commissaris van de Koning René Paas, gedeputeerde Mirjam Wulfse en directeur Johan Koopmans. Voor kinderen is er een speurtocht.

Subsidies monumenten

Verder is er in het provinciehuis informatie te zien over de verschillende subsidieregelingen voor monumenten. Ook kunnen bezoekers de website De Staat van Groningen met cijfers en kaarten over het woon-, werk- en leefklimaat in Groningen bekijken.

Het provinciehuis is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden