Intrillen damwandplanken: Nog 1200 meter te gaan

Foto: Archief De Redactie

Deze week begint het intrillen aan de zuidwand van de bouwkuip bij de Verlengde Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat. Het intrillen van de damwandplanken van de verdiepte ligging is ongeveer halverwege, meldt Aanpak Ring Zuid.

Er is nu nog zo’n 1200 meter te gaan. Vanaf half september wordt ook gewerkt bij het Sterrebos/Kempkensberg en op het Europapark. Omwonenden ontvangen dinsdag of woensdag een brief over de nieuwe planning.

Tijdens de zomerstremming werd ongeveer de helft van alle benodigde damwandplanken ingetrild. Voor het vervolg van de werkzaamheden hoeft de ringweg niet meer dicht, omdat de resterende werkzaamheden verder van de ringweg zijn.

Deze week

Deze week worden er nog damwandplanken ingetrild voor de noordwand van de bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat. De heistellingen voor deze werkzaamheden hoeven niet op de zuidelijke ringweg te staan, omdat de ringweg buiten de veiligheidszone valt.

Vanaf 28 augustus

Vanaf woensdag 28 augustus wordt met twee hestellingen aan de zuidwand van de bouwkuip gewerkt. Ook daarvoor hoeft de ringweg niet meer dicht. De werkzaamheden zijn op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties.

Planning onder voorbehoud

Het kaartje hieronder bevat de nieuwe planning. Deze is onder voorbehoud, want de voortgang op het ene deel heeft invloed op de start van het andere deel. Wijzigingen in de planning worden bekendgemaakt via de website van Aanpak Ring Zuid.

Voorlopige planning. © Aanpak Ring Zuid

Oktober

De planning is dat in oktober damwandplanken ingetrild worden bij de Hereweg. Hiervoor moet een deel van de Hereweg worden afgezet. Ook wordt er dan op afwijkende tijden gewerkt.

Eind 2019

Naar verwachting zit eind 2019 het merendeel van de damwandplanken op zijn plek. In het voorjaar van 2020 worden nog damwandplanken ingetrild rond de Esperantokruising en bij het viaduct over het Oude Winschoterdiep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen