Maandag zuidbaan tijdelijke ringweg weer open

Foto: De Redactie

Het verkeer kan na zes weken weer over de zuidbaan van de tijdelijke zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein richting Hoogezand. De zuidbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen is sinds 2 uur maandagmorgen weer open, meldt Aanpak Ring Zuid.

Tijdens de stremming, die 12 juli begon werden damwandplanken ingetrild voor de noordwand van de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt aangelegd. Dit was direct langs de huidige zuidelijke ringweg.

Het intrillen van de damwand voor de noordzijde van de tunnelbak is bijna klaar behalve bij de HL Wicherstraat. Omdat de noordelijke damwand hier zuidelijker ligt, kan dit gebeuren zonder de ringweg te stremmen voor het verkeer.

Voor de zuidwand van de tunnelbak heeft de aannemer meer tijd beschikbaar en hoeft er niet meer in de avond gewerkt te worden. Het intrillen zal doorgaan tot eind december op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties.

In totaal zijn er tot nu toe ongeveer 1300 damwandplanken ingetrild. Daarmee is het bouwen van de bouwkuip iets over de helft. De verdiepte ligging wordt ongeveer 1100 meter lang. In totaal moet er voor ongeveer 2500 meter aan damwandplanken worden ingetrild. De actuele teller staat op nog 1198 meter te gaan.

Veranderingen verkeerssituatie

Vanaf maandag is de Kempkensberg definitief dicht. De weg tussen de Hereweg en de Helperzoom langs DUO wordt afgesloten vanwege de bouw van de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg. Het verkeer tussen de Hereweg en de Helperzoom kan vanaf maandag gebruik maken van de Waterloolaan, die vanaf dat moment tweerichtingsverkeer is. DUO en de Belastingdienst blijven bereikbaar vanaf de Helperzoom.

Afrit Helpman

De afrit 37 Groningen-Helpman is vanwege de bouw van de nieuwe ring wat verlegd. Het verkeer rijdt om de nieuwe damwanden heen en komt iets zuidelijker uit op de Hereweg.

Voor meer informatie: aanpakringzuid.nl

Lees ook:

Forse hinder voor omwonenden bij intrillen damwanden deze zomer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen