Eerste testrit Noord-Nederlandse zonneauto op testcircuit Appingedam

Solar Racing Team met bestuurders.
Foto: Ronny Benjamins

Het testcircuit voor de eerste Noord-Nederlandse zonneauto is donderdag 11 juli geopend. De twee kilometer lange testbaan ligt op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam.

Top Dutch Solar Racing gaat de baan gebruiken als voorbereiding voor hun deelname in oktober aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Top Dutch Solar Racing bestaat uit 26 mbo-, hbo- en wo- studenten van onder andere de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, fotografie, communicatie en technische bedrijfskunde van de Hanzehogeschool, de RUG, het Noorderpoort en het Friesland College.

Tot 9 augustus gebruikt Top Dutch Solar Racing de testbaan om hun zonneauto te testen als voorbereiding op hun deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge. Het team kan op deze testbaan letterlijk kilometers maken en zo in de praktijk te ervaren hoe de eerste Noord-Nederlandse zonneauto zich houdt op lange afstanden. Aan de hand van deze praktijkervaringen kan het team hun zonneauto nog verder verbeteren.

Tijdens deze challenge racen studententeams met eigen gebouwde zonneauto’s 3022 kilometer door Australië. Deze race met zonneauto’s is van 13 tot 20 oktober en loopt van Darwin naar Adelaide.

De uitdaging in de Bridgestone World Solar challenge is om de meest efficiënte zonneauto te ontwikkelen, met als achterliggende gedachte: het aanjagen van duurzame innovaties.

Samenwerking

Coöperatie Bedrijvenpark Fivelpoort faciliteert het testcircuit in samenwerking met Groningen Seaports en de provincie Groningen. Het 2 kilometer lange racecircuit ligt deels op het terrein van Groningen Seaports en deels op het voormalig baggerdepot van de provincie Groningen.

'

Reacties

article
854164
Eerste testrit Noord-Nederlandse zonneauto op testcircuit Appingedam
Het testcircuit voor de eerste Noord-Nederlandse zonneauto is donderdag 11 juli geopend. De twee kilometer
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/854164/eerste-testrit-noord-nederlandse-zonneauto-op-testcircuit-appingedam/
2019-07-15T08:55:59+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/07/14175058/Solar-Racing-Team-met-bestuurders-foto-Ronny-Benjamins.jpg
Nieuws