Verkiezing Kinderdichter Groningen 2019

Kinderdichter 2018, Famke Gussenhoven op bezoek bij de burgemeester.
Kinderdichter 2018, Famke Gussenhoven op bezoek bij de burgemeester.
Foto: You Tube/Beeldcitaat {RTV OOG}

De nieuwe Kinderdichter van Groningen wordt donderdagavond 27 juni verkozen in het VRIJDAG Theater. Tijdens de finale maken vijftien finalisten van verschillende basisscholen uit de stad kans op de felbegeerde titel van de achtste Kinderdichter.

De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in Groningen de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere drie maanden een gedicht ter publicatie en treedt een aantal keer op tijdens bijzondere gebeurtenissen in de stad.

Op diverse Groningse scholen zijn door professionele dichters poëzieworkshops aan groep 7 gegeven. Uit ruim 450 inzendingen werden deze vijftien finalisten gekozen.

Tijdens de feestelijke finaleavond beslist een vakkundige jury, bestaande uit wethouder Paul de Rook, oud-stadsdichter Lilian Zielstra, Klarie Everts (bibliotheek) en Famke Gussenhoven (huidige kinderdichter) wie zich de nieuwe Kinderdichter van Groningen mag noemen.

Stadsdichter Renée Luth presenteert deze feestelijke finaleavond. Tussen de voordrachten door is er een optreden van Circus Santelli.

Wethouder Paul de Rook maakt aan het einde van de avond de winnaar bekend. De winnaar mag zich één jaar Kinderdichter van Groningen noemen.

De finale is tussen 19.30 uur en 21.30 uur.

Locatie

VRIJDAG Theater, Noorderbuitensingel 11 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen