‘Sloop van zuidelijk deel viaduct Hereweg in drie weekenden’

Foto: De Redactie

De Hereweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg is de komende drie weekenden dicht voor al het verkeer.

In deze drie weekenden wordt het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg gesloopt. De sloop is nodig voor het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging.

Het zuidelijke deel van het viaduct is niet meer in gebruik. Het verkeer op de ringweg is naar het noorden opgeschoven. De sloop van het zuidelijke deel van het viaduct is nodig om vanaf de zomervakantie tot eind 2019 damwanden in te kunnen trillen. Deze damwanden vormen de bouwkuip van de verdiepte ligging.

Verkeershinder

De Hereweg is ter hoogte van het viaduct afgesloten voor al het verkeer. Het autoverkeer kan de omleiding via de gele borden volgen. Fietsers en voetgangers gaan een stukje om via de Papiermolenlaan/Papiermolentunnel en het fietspad Maaslaan/Zuiderbegraafplaats. Lijnbussen en hulpdiensten kunnen wel altijd doorrijden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan het Herewegviaduct zijn:

  • Van vrijdag 14 juni 21.00 uur tot maandag 17 juni 5.00 uur;
  • Van vrijdag 21 juni 21.00 uur tot maandag 24 juni 5.00 uur;
  • Van vrijdag 28 juni 21.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur.

Hinder

De werkzaamheden zijn zowel overdag als ’s nachts. De meest overlastgevende werkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden in de vorm van geluid en trillingen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden geluidswerende maatregelen gebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen