Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun

In de binnenstad van Groningen deden eerste Pinksterdag 1.500 veelal in roze outfits geklede hardloopsters mee aan de 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen.

Het evenement steunt daarbij de Stichting Pink Ribbon en nog voordat de warming up van de 5 kilometer begon op de Vismarkt, maakte de organisatie bekend dat er ook dit jaar een geweldig bedrag voor Pink Ribbon is opgehaald van 13.000 euro. Met dit bedrag kan Pink Ribbon meer borstkankeronderzoek mogelijk maken en zich nog beter inzetten voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Het parcours leidde de loopsters ook dit jaar weer door hartje Groningen en het groene Noorderplantsoen. Onderweg werden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats van DJ’s.

Meer dan 700 dames gingen van start voor de 5 kilometer, waarbij het startschot werd gegeven door Annie Kriszt, CEO van GasTerra. “Wij vinden het enorm belangrijk om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan onze gemeenschap in en rondom Groningen. Bijzonder trots is GasTerra daarom op al die vrouwen die meedoen aan de GasTerra Ladiesrun Groningen. En trots zijn wij ook, omdat we dit event in Groningen mogen sponsoren”, aldus Annie Kriszt.

Op de 5 kilometer kwam Yasmin Hillebrink als eerste binnen in een tijd van 17.44, gevolgd door Team4Mijl lid Ellen Jansen (17:59). Jolien de Waard eindigde in 18.31 minuten op de derde plaats.

De tweede groep dames startte om 14.30 uur voor de 2,5 kilometer, aangemoedigd door Mascotte Charlie van Pathé. Op deze afstand werd Dora Mohr eerste in 11:08 minuut. Op de twee plek eindigde Anouk Huisman in 11.33, gevolgd door Julia Den Hartog in 12 minuten.

Een half uur later klonk het startschot voor deelnemers aan de 7,5 en 10 kilometer. De snelste dame op de 7,5 kilometer was Marieke Falkmann in 30.24, gevolgd door Christien Koning in 33.04. Op de derde plek eindigde Michelle Kroezen (35:12).

De eer voor de snelste atlete op de 10 kilometer was voor Lianne Welt (40.25). Johanna Lorenz werd tweede in een tijd van 41.09 en Hernandez Alejandra eindigde op de derde plaats in 44.09 minuten.

De snelste Businessrun deelnemer werd Menke Knol van Team Univé Noord-Nederland. De atletes zijn zichtbaar blij met hun gewonnen trofee en speciaal Welnesspakket van Welnessresort de Waterlelie.

Bij de Ladiesrun gaat het niet alleen om de tijd, maar meedoen is even belangrijk, aldus de organisatie. Alle deelnemers aan de GasTerra Ladiesrun Groningen kregen daarom een welnessbon voor 2e persoon gratis van de Waterlelie.

Projectmanager Michelle Mencke kijkt met voldoening terug op de 12e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen: “Fantastisch om alle dames met een glimlach over de finish te zien komen en met trots hun medaille te zien dragen. Daarbij blijft het een bijzonder evenement door de vele deelnemers die met een persoonlijk verhaal meedoen onder andere voor Pink Ribbon. Hiervoor wil ik alle deelnemers, donateurs en supporters uiteraard ook hartelijk voor bedanken!”

Klik hier voor alle uitslagen.

'

Reacties

gallery
835710
Groningen kleurt Eerste Pinksterdag roze bij 12e editie GasTerra Ladiesrun
In de binnenstad van Groningen deden eerste Pinksterdag 1.500 veelal in roze outfits geklede hardloopsters
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/835710/groningen-kleurt-eerste-pinksterdag-roze-bij-12e-editie-gasterra-ladiesrun/
2019-06-10T13:05:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/06/09202431/Ladiesrun-Groningen-2019-.jpg
Nieuws