Cashmyra wint POPgroningen Talent Award 2019

Cashmyhra wint POPgroningen Talent Award 2019.
Cashmyhra wint POPgroningen Talent Award 2019.
Foto: © Floris Duijn

Cashmyra heeft vrijdag 19 april de POPgroningen Talent Award 2019 gewonnen. De eindronde van de POPgroningen Talent Award vond vrijdag plaats in Vera in Groningen.

Vier acts, die overgebleven waren na zeven provincie- en twee stadsrondes, speelden vrijdagavond voor een gevulde grote zaal in Vera. Opvallend was de meerderheid van acts die een Nederlandstalig repertoire presenteerden maar in verschillende stijlen.

Cashmyra overtuigde de scouts, bestaande uit Peter Weening (programmeur Vera), Martijn Mannak (Atlas Agency), Tinka Hoek (programmeur Poppodium P60) en Stefan van der Wielen (Orange Skyline), met haar show die origineel was en de zaal stil kreeg. De eigenheid van haar teksten en zelfverzekerdheid op het podium liet de scouts geloven dat ´zij het meest klaar is om binnenkort het Nederlandse muzieklandschap in te gaan´.

Cashmyra trapte de avond af met een set waar ze samen met een drummer haar nummers speelde, afgewisseld met spoken word.

Prijs

Cashmyra mag als houder van de Talent Award optredens op festivals als Kadepop, ReitdiepPOP, Flinke Pink festival, AIDition, PageFestival, Taribush Kuna Festival, Groninger Museumnacht en Festival Hongerige Wolf. Daarnaast ook mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit The North. Daarnaast gaat zij een coachingstraject van een jaar in, mag ze gratis repeteren bij VRIJDAG en krijgt ze gratis deelname aan de Skills & Knowledge Sessions.

Finalisten

Naast Cashmyra nam DOR enthousiast publiek mee en kreeg zo de zaal aan het dansen. Het doel van band om er een feest van te maken was zeer geslaagd. Het Kanaal versierde het podium met slingers en hun kleurrijke oranje outfits die als decor dienden voor hun verhalende teksten. Hollow Men zette als enige Engelstalige deelnemende act, een strakke en knallende show neer waarbij je niet om hun ervarenheid heen kon.

Tijdens het eindberaad gaf de houder van de POPgroningen Talent Award van vorig jaar, Cirrus Minor, een optreden voor het publiek.

Inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award 2020 zijn nu geopend. Aanmelden kan via: www.popgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen