Bestuur van 100% Groningen opgestapt

Foto: Archief De Redactie

Het bestuur van 100% Groningen treedt af. Dat blijkt uit een verklaring.

Het bestuur ziet zich hiertoe genoodzaakt door ‘een verschil van mening met de fractie’ waardoor een vertrouwenscrisis is ontstaan.

100% Groningen behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen twee zetels. De focus kwam volgens het bestuur na de verkiezingen te liggen op de financiƫle afwikkeling van de verkiezingen en op de toekomst.

Uit een verklaring blijkt dat de fractie van mening is dat er geen vertrouwen meer is tussen bestuur en fractie. Dit kwam naar voren tijdens een door het bestuur geplande overleg tussen het bestuur om enerzijds terug te blikken op de verkiezingen en anderzijds zowel de samenwerking tussen het bestuur en de fractie als het toekomstig beleid te bespreken.

Tijdens het overleg werd het bestuur geconfronteerd met een gebrek aan vertrouwen en beschuldigingen naar bestuursleden. ‘Volgens de fractievoorzitter zou dit te wijten zijn aan nalatigheid van het bestuur tijdens de campagne’.

Er zijn volgens het bestuur diverse pogingen gedaan om de verhouding tussen het bestuur en de fractie alsnog te herstellen. ‘Helaas is tijdens de gesprekken daarover al snel gebleken dat de fractie hierin een onwerkbare en vijandige houding aanneemt; het bestuur heeft dan ook helaas moeten concluderen dat er een onwerkbare situatie is ontstaan’.

De motivatie om ons als vrijwilligers in te zetten voor de politieke vereniging 100% Groningen is thans, door het conflict tussen het bestuur en de fractie, tot een dieptepunt gedaald. Vanuit de fractie wordt momenteel zeker geen eer gedaan aan het partijmotto: ‘betrouwbaar, verbinden en zorgzaam’, aldus de verklaring van het aftredende bestuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen