Grote stijging aantal toeristen in Provincie Groningen

Foto: De Redactie

Het aantal toeristen in de provincie Groningen groeide procentueel gezien met 31 procent in 2018. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en meldt Marketing Groningen.

Vooral hotels, pensions, B&B’s en kampeerterreinen in de provincie kregen meer toeristen.

2018 goed toeristisch jaar voor Groningen

Het aantal overnachtingen in de provincie is gestegen met 23,4 procent. Landelijk steeg het aantal overnachtingen met 4,6 procent. Het aantal gasten in de provincie is gestegen met 31 procent, ten opzichte van landelijk 5 procent.

De grootste groep toeristen zijn Nederlanders die in eigen land er op uit gaan, gevolgd door Duitsers, Belgen en gasten uit de UK.

“Dit past goed in de ontwikkeling die we zien dat de vrijetijdseconomie een enorme vlucht aan het nemen is. We verwachten een toename van het inkomend toerisme met 50% in 2030. Ook Groningen kan hiervan profiteren en doet dat gezien deze cijfers nu al,” aldus Barbara Risselada, directeur Marketing Groningen.

Online ook stijgende cijfers

Ook online gaat het goed. Afgelopen jaar is het aantal bezoekersaantallen op de toeristische website gestegen met 29 procent. De UIT website met de cultuuragenda van Groningen is met 44 procent gestegen ten opzichte van 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen