Enquête over fietspad Noord-Willemskanaal tussen Groningen en Haren

Foto: Provincie Groningen

De provincies Groningen en Drenthe voeren een onderzoek uit naar de mening en ervaring van de gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal, tussen de stad Groningen en Haren.

Het fietspad tussen de A28 en het Noord-Willemskanaal is vorig jaar opnieuw aangelegd, omdat het onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe doorfietsroute tussen Groningen en Assen.

De gebruikers van dit pad verschillen qua snelheid nogal van elkaar. Het gaat om wandelaars en hardlopers tegen, fietsers op snelle speed pedelecs, racefietsen, snorfietsen, elektrische fietsen, ‘gewone’ fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal.

Deze enquête is onderdeel van een onderzoek met als doel uit te zoeken hoe iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van hetzelfde fietspad.

Enquête

Van 18 april tot 13 mei kan de enquête ingevuld worden op www.mijnfietspad.nl. De resultaten van deze enquête worden meegenomen in een proef die deze zomer op een deel van het nieuwe fietspad wordt uitgevoerd. Met deze proef willen we testen welke maatregelingen nodig zijn zodat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van het fietspad. Voorbeelden van maatregelen kunnen zijn: bepaalde markering of gekleurde vlakken op de weg of borden langs de route.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen