D66 maakt zich zorgen over vaccinatiegraad in Groningen

Foto: Publiek Domein

Naar aanleiding van een uitbraak van mazelen op een kinderdagverblijf in Den Haag stelt D66 deze week schriftelijke vragen aan het college over de vaccinatiegraad in Groningen.

Drie kinderen bleken besmet, waarvan één van de kinderen de mazelen mogelijk in het buitenland had opgelopen. Alle drie de kinderen waren niet ingeënt, sommigen van hen waren hier in verband met hun leeftijd nog niet voor in aanmerking waren gekomen. Landelijk is een trend waar te nemen van een dalende vaccinatiegraad.

D66 wil daarom weten hoe het gesteld is met de vaccinatiegraad in Groningen en of de landelijke trend zich ook hier voordoet. Sowieso vraagt D66 zich af of de gemeente niet een actievere rol moet nemen als het gaat om de bewustwording van het belang van vaccinaties.

Landelijk stelde D66 voor om het mogelijk te maken dat kinderdagverblijven niet gevaccineerde kinderen weigeren. ‘Veel mensen realiseren zich niet meer hoe ernstig kinderziekten als mazelen kunnen zijn. Het is van groot belang om er samen voor te zorgen dat we zulke ziekten ook geen kans meer geven’, aldus D66-raadslid Wieke Paulusma.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen