Groninger Museum verwelkomt 100.000ste bezoeker CHIHULY

Mevrouw ontving de catalogus van de expositie en een bos bloemen.
Mevrouw ontving de catalogus van de expositie en een bos bloemen.
Foto: © Groninger Museum, foto: Marten de Leeuw

De 70-jarige Erica Kelderman uit Haren was maandag de de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling CHIHULY in het Groninger Museum. Zij ontving de catalogus van de expositie en een bos bloemen uit handen van museumdirecteur Andreas Blühm.

Mevrouw Kelderman bezocht CHIHULY samen met haar vriendin 68-jarige Marita Ruyter uit Assen. “Ik was al eerder naar de tentoonstelling geweest en vond het zo geweldig dat ik het ook aan mijn vriendin wilde laten zien,” zei Kelderman.

Tentoonstelling

CHIHULY is sinds december 2018 in Groningen te zien. CHIHULY is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld en is de grootste museale expositie van de kunstenaar in Europa van de laatste 20 jaar.

Catalogus

Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus te koop in de winkel van het museum. Hierin staan alle installaties die te zien zijn, inclusief de speciaal voor het museum ontworpen Grand Stairwell Installation (2018).

Audiotour

Ook is er een gratis muzikale audiotour beschikbaar bij de expositie, waarbij de klassieke muziek van het Seattle Symphony Orchestra, de favoriete popmuziek van Chihuly uit de jaren ‘60, de typische Seattle sound van de ‘grunge’ uit de jaren ‘90 of alternatieve muziek uit Seattle van na 2000 te horen is.

De bijzondere glascreaties van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly zijn nog te zien tot en met 5 mei 2019.

Kijk voor meer informatie: groningermuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen