Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 26 projecten

Foto: Publiek Domein

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft 88.100 euro toegekend aan 26 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Enkele projecten zijn

De Vereniging Historische Kring De Marne krijgt een bijdrage van 4.000 euro voor de verhuizing, ontsluiting en digitalisering van het archief.

De Vereniging Historische Kring De Marne benut de verhuizing van het archief naar Museumboerderij Welgelegen op het landgoed Verhildersum om het analoge archief inhoudelijk te screenen op historische waarde en opnieuw te ontsluiten. Om het archief breed toegankelijk te maken vindt een digitalisering van het hele archief plaats. Het streekarchief heeft een grote historische waarde voor de regio. De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Eigenheimer Fonds.

Het Groninger Forum krijgt een bijdrage van 7.500 euro voor de ontwikkeling en aanschaf van de Virtuele Boekenkast, een interactieve en speelse installatie waar kinderen van 6 – 12 jaar de werelden uit boeken tot leven kunnen wekken.

Met de Virtuele Boekenkast worden vaardigheden als creativiteit, logisch denken, kennismaken met digitale technieken, samenwerken, culturele vaardigheden, het stimuleren van de fantasie en het aanzetten tot meer lezen bevorderd. De Virtuele Boekenkast maakt onderdeel uit van het Doeplein van het nieuwe Groninger Forum.

Stichting Waark krijgt een bijdrage van 5.000 euro voor de muziektheaterproductie Het Gas Wordt Duur betaald.

In deze productie vertellen acht figuren over het leed dat de gaswinning in Groningen bij hen teweeg heeft gebracht. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde stormnachtscène uit Herman Heijermans’ Op Hoop van Zegen. Gedurende de periode september 2019 – mei 2020 wordt de productie 25 keer opgevoerd op diverse locaties in de provincie Groningen.

Bijdrage voor overige Groningse initiatieven

  • Stichting Theater Het Peloton (4.500 euro);
  • Stichting Symfonieorkest de Harmonie (500 euro);
  • Stichting Samenwerkende Muziekdocenten Noord-Nederland (1500 euro);
  • Stichting ReitdiepPOP (1.500 euro);
  • Groninger Studentenorkest Mira (2.000 euro);
  • Stichting Kamerkoor Dualis (2.500 euro);
  • Stichting Haydn Jeugd Strijkorkest (3.500 euro);
  • Stichting RTV Noord (5.000 euro).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen