GroenLinks maakt zich zorgen over dak- en thuislozen in stationshal

Foto: CC BY-ND 2.0/Creative Commons/Flickr/ Hugo

GroenLinks Groningen maakt zich zorgen over de houding van de NS richting dak- en thuislozen in de stationshal.

De partij vindt dat deze kwetsbare groep Groningers zich ook welkom moet kunnen voelen op een plek met een sterk openbaar karakter zoals de stationshal. GroenLinks vraagt aan het stadsbestuur om met de NS in gesprek te gaan over de rol en toegankelijkheid van de stationshal voor alle Groningers.

Aanleiding is het besluit van de NS om de stopcontacten af te sluiten in de stationshal van het Groningen HS en het ontmoedigen van dak- en thuislozen in de hal.

Stichting Straatwijs, een organisatie die zich voor dak- en thuislozen inzet, vindt de maatregel onwenselijk. Zij gaf eerder al aan ‘dat stations comfortabele en gastvrije plekken moeten zijn’. Ook stelt de stichting dat stroom voor dak- en thuislozen erg belangrijk is, omdat ze op die manier hun mobieltje kunnen opladen en contact kunnen houden met familie, vrienden of hulpinstanties.

De fractie wil onder meer weten of het college bekend is met eventuele (overlast)problematiek van dak- en thuislozen in de stationshal en of het college bereid is met de NS in gesprek te gaan over de rol en toegankelijkheid van de stationshal voor alle Groningers.

Ook vraagt de fracie of het college zelf bereid is voorzieningen voor dak- en thuislozen ter beschikking te stellen (of bestaande voorzieningen aan te passen).

'

Reacties

article
793992
GroenLinks maakt zich zorgen over dak- en thuislozen in stationshal
GroenLinks Groningen maakt zich zorgen over de houding van de NS richting dak- en thuislozen
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/793992/groenlinks-maakt-zich-zorgen-over-dak-en-thuislozen-in-stationshal/
2019-03-14T14:20:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/03/13180609/stationshal-cc-bynd-2.0-flickr-creative-commons-hugo-e1552496917592.jpg
Nieuws