Jans Cats Prijs 2019 voor Joost van Keulen

Joost van Keulen (links) en Eric Bos.
Foto: Groningen City Club

Ex-wethouder Joost van Keulen heeft vrijdag bij zijn afscheid de Jans Cats Prijs 2019 ontvangen. Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club (GCC), reikte de Jans Cats Prijs uit tijdens de afscheidsreceptie voor ex-wethouder Joost van Keulen op vrijdag 8 maart 2019.

De GCC had een unanieme voordracht gedaan. De feitelijke uitreiking van de bronzen plastiek, die bij de Jans Cats Prijs hoort, zal in een later stadium plaatsvinden. De bronzen plastiek is ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.

Jans Cats Prijs

De Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. Jans Cats overleed ruim 12 jaar geleden.

De toekenning van de Jans Cats Prijs 2019 is volgens GCC een eerbetoon aan Joost van Keulen voor zijn enorme inzet als wethouder Economische Zaken in de gemeente Groningen.

Voor veel ondernemers / ondernemingen en instellingen heeft hij betekenisvolle projecten in relatie tot de binnenstad geïnitieerd. Met name Joost zijn rol in het versterken van de relatie tussen gemeente en ondernemers is kenmerkend, evenals zijn inzet voor de start-ups in Groningen. Groningen kent een levendige, sfeervolle en gezellige binnenstad en daar heeft Joost van Keulen een mooie bijdrage in geleverd.

De prijs is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club en dit jaar voor de 7e keer uitgereikt.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt. Andere ontvangers van de prijs waren onder andere Stichting Martinikerk Groningen, Organisatie Eurosonic/Noorderslag Groningen, Grietje Pasma/ 4 Mijl Groningen, Koninklijke Vereniging Volksvermaken Groningen, Stichting Winter Welvaart Groningen en Groninger Museum/ Andreas Bluhm.

Reacties

article
792716
Jans Cats Prijs 2019 voor Joost van Keulen
Ex-wethouder Joost van Keulen heeft vrijdag bij zijn afscheid de Jans Cats Prijs 2019 ontvangen.
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/792716/jans-cats-prijs-2019-voor-joost-van-keulen/
2019-03-12T14:15:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/03/11184641/Joost-van-Keulen-en-Eric-Bos-Groningen-City-Club1.jpg
Nieuws