PvdA Europarlementariër Kati Piri komt naar Groningen

Kati Piri.
Kati Piri.
Foto: PvdA Groningen

Kati Piri, één van de PvdA-powervrouwen die strijden voor een betere wereld komt op vrijdag 8 maart, Internationale vrouwendag, naar Groningen om te vertellen over haar werk. In het Europees parlement strijdt ze als geen ander voor de sociaaldemocratische belangen.

De wereld is in rep en roer. Internationale belastingontduiking, klimaatverandering en regulering van vluchtelingenstromen en fundamentele schendig van de Internationale Mensenrechten vereisen samenwerking en constructieve actie. Daar zet Kati Piri zich voor in.

Zij maakt deel uit van de Commissie Buitenland van het Europarlement en is daar onder meer Rapporteur Turkije. In die hoedanigheid reisde zij vele malen naar het land waar Erdogan momenteel de scepter zwaait en vrijheden en democratie op de tocht zet. Kritische journalisten worden de mond gesnoerd en fundamentele mensenrechten worden overboord gegooid.

Inmiddels heeft de Regering van Erdogan haar tot Persona non Grata verklaard en weigert nog met haar te praten. Mede door haar kritische houding heeft de Europese Commissie de gesprekken over toetreding tot Europa voorlopig opgeschort. Toch ziet ze nog kansen om in gesprek te blijven.

‘Hoe belangrijk is het echter dat Turkije toetreedt tot Europa?’ ‘Moeten we dat eigenlijk wel willen?’ Niet alleen in Turkije maar ook elders in Europa steken antidemocratische krachten de kop op en neemt de macht van het grootkapitaal toe. De zwakste groepen in de kleine landen dreigen de klos te worden als Europa geen tegenkracht weet te organiseren.

Een paar punten die aan de orden komen zijn, ‘Is “Europa” in staat om antidemocratische krachten in en rond ons werelddeel te stoppen en valt de democratie in Turkije nog wel te redden?’ ‘Hoe democratiseren we de Europese besluitvorming?’ ‘En hoe dragen we dat uit?’ ‘Hoe kan Europa de macht van de grote bedrijven breken en ze aan de democratie onderwerpen?’

Na afloop is er een gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

De aanvang is om 16.30 uur.

Locatie

Ons Pand, Haddingestraat 10 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen