Europese Dag van Alarmnummer 112

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het de Europese dag van het Alarmnummer 112. Deze jaarlijks terugkerende dag valt heel toepasselijk op 11-2.

De Europese Commissie heeft deze dag in 2009 het leven geroepen om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties. Op deze Europese Dag worden internationale activiteiten georganiseerd om meer bekendheid te geven aan het alarmnummer 112.

Meldkamer Noord Nederland

Meldkamer Noord Nederland (MKNN) organiseert vandaag ter gelegenheid van deze dag op social media de mogelijkheid om vragen te stellen. Via Facebook, Twitter en Instagram kunnen tussen 11.00 uur en 14.00 uur vragen gesteld worden aan de centralisten van de meldkamer over de meldkamer of over de werking van 112 en de communicatie met de hulpdiensten in Noord-Nederland.

Vragen kunnen gesteld worden met #112dag en #112Day2019 op twitter via @MeldkamerNN , via Facebook of Instagram.

De Meldkamer Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen Politie, Brandweer (Veiligheidsregio) en Ambulancezorg. Samen zijn zij verantwoordelijk voor een gebied van 1,7 miljoen inwoners. Sinds 2011 zijn procedures op elkaar afgestemd en werken zij samen in Drachten. Vanuit de Meldkamer wordt de hulpverleningsvraag uitgezet en gecoördineerd naar de bewuste dienst op straat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen