Bewolkt en wat motregen

Foto: Archief De Redactie

Dit weekend is het grijs en vrij zacht met middagtemperaturen tussen de 7 en 9 graden.

Wel valt er af en toe motregen. Zondag is het overwegend droog met veel wolkenvelden. In de loop van maandag neemt de kans op regen toe vanuit het westen.
Dinsdag is het erg onstuimig met buien. In de kustprovincies is kans op zware windstoten met pieken naar 80 tot 90 kilometer per uur. Aan de noordkust wordt de wind stormachtig (9 Bft.) met in de middag windstoten tot zo’n 100 km/uur.

Na dinsdag wordt het weer rustiger en kouder, meldt Weeronline.

Woensdag staat er nog een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. Er is een mix van wolkenvelden, zon en enkele buien. Daarbij is kans op wat hagel. In de ochtend is het fris met 2-3 graden in het binnenland en 4-5 graden in de kust. In de middag neemt de buiigheid wat af en komt de zon vaker tevoorschijn.

In de nacht naar donderdag gaat het in het binnenland op veel plaatsen een graadje vriezen. Hierdoor kan gladheid ontstaan. Ook zijn er wolkenvelden met kans op een winterse bui.

De dagen daarna zijn er wolkenvelden met af en toe zon. Lokaal kan een beetje neerslag vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Er staat weinig wind en de middagtemperatuur ligt tussen 2 en 4 graden in het binnenland en rond 5 graden in de kustgebieden. In de nacht is kans op lichte vorst.

Reacties

article
761227
Bewolkt en wat motregen
Dit weekend is het grijs en vrij zacht met middagtemperaturen tussen de 7 en 9
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/761227/bewolkt-en-wat-motregen/
2019-01-06T15:00:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/05162509/herfstweer-onstuimig-lewenborg.jpg
Nieuws