Relatief rustige jaarwisseling

Foto: Jan Buurma

Tijdens de jaarwisseling zijn zeker 18 vuurwerkslachtoffers behandeld aan hun verwondingen.

De Spoedeisende hulp van het UMCG telt vijf vuurwerkslachtoffers. Daarnaast zijn vier mensen opgenomen als gevolg van drank/drugsgebruik, meldt het UMCG. In vergelijking met 25 vuurwerkslachtoffers vorig jaar is het relatief rustig gebleven.

Bij het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis Groningen zijn 18 slachtoffers behandeld tijdens de jaarwisseling, meldt dvhn.nl. Hiervan waren twaalf slachtoffers van vuurwerk en zes van carbid. In het Martini Ziekenhuis kwamen ook zes patiënten met alcohol- of drugsvergiftiging, waarvan één er ernstig aan toe was.

Vreugdevuren en autobranden

In verschillende wijken in Groningen werden meerdere vreugdevuren ontstoken, waaronder Lewenborg, Korrewegwijk en de Oosterparkwijk. In de wijk Paddepoel, waar het de afgelopen dagen onrustig was, waren wat straatbrandjes en brandde een auto. Op het dak van de Lidl in Beijum woedde een brandje.

In Hoogkerk was de Hoogkerksterbrug gestremd door vuur. Het wegdek raakte beschadigd door de brand.

Incidenten

In de provincie Groningen zijn 10 aanhoudingen verricht, meldt de politie Noord-Nederland.

In Groningen werd een 31-jarige Groninger aangehouden nadat hij bij een ruzie iemand tegen het hoofd schopte. Ook werd een politieauto bekogeld met zwaar vuurwerk. De auto stond geparkeerd in de Verbindingsstraat.

Een 31-jarige man uit Hoogeveen raakte ernstig gewond tijdens een ruzie op de Grote Markt na ruzie met een 31-jarige man uit Groningen waarbij over en weer klappen vielen. Toen het slachtoffer op de grond viel zou hij in zijn gezicht zijn geschopt door de verdachte. De verdachte kon worden aangehouden op aanwijzingen van getuigen. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het UMCG gebracht.

In de Oosterstraat zag de politie een man schieten met een pistool. Een 21-jarige Duitser is aangehouden. Het pistool bleek een alarmpistool te zijn.

De meeste aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, vernieling, belediging en het bezit van illegaal vuurwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen