Project Schnitgerherdenking 2019 ontvangt bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen

Schnitgerorgel in Martinikerk
Schnitgerorgel in Martinikerk
Foto: Archief De Redactie

Het project Schnitgerherdenking 2019 – “Het Geluid van Groningen” van de Stichting Erfgoedpartners ontvangt een bijdrage van 10.000 euro van het Prins Bernard Cultuurfonds Groningen.

Het rijke Groningse orgelbezit staat centraal van 28 juli tot en met 20 oktober 2019 tijdens de Schnitgerherdenking 2019. Het project brengt het belang van het behoud en gebruik van orgels onder de aandacht van zowel orgelliefhebbers als van mensen die nog nooit een orgel hebben gehoord.

De Stichting Groningen Orgelland, de Stichting Groningen Orgelstad en Erfgoedpartners werken samen in dit project. De programmering start met de internationale professionele orgelscène en orgelliefhebbers en daarna wordt verbreding gezocht naar nieuwe publieksgroepen. Het resultaat is een ‘grande finale’ voor alle doelgroepen tijdens het Schnitgerfestival. Stad en provincie Groningen zijn gedurende twee weken ‘Orgelhoofdstad van Europa’.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal in totaal een bedrag van 92.650 euro toegekend aan 28 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Ook The Famondio Singers, een koor met 14 zangers uit Hoogezand krijgt een bijdrage van 2.000 euro voor een bijzondere concertreeks tussen kerst 2018 en voorjaar 2019. Bijzonder aan de concertreeks is het optreden in musea om zo kunst en zang te verbinden.

De Stichting Juffertoren Schildwolde krijgt een bijdrage van 2.500 euro voor de restauratie van de Juffertoren te Schildwolde. Uit bouwkundig onderzoek is gebleken dat restauratie van de klokkenstoel, luidassen en vervanging van de klepels noodzakelijk is.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.

De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Drs. Henri Roovers Fonds, het Lydia Vroegindeweij Fonds en het Groningse De Graaf-Drijvers Fonds, drie CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen