Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt met vluchten naar Kopenhagen en München

Foto: CC BY-SA 2.0/Wikipedia Commons/ Anna Zvereva from Tallinn, Estonia

Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) naar Kopenhagen en München. Dat is maandag bekendgemaakt.

De vluchten door Nordica worden nog uitgevoerd tot en met 29 december dit jaar.

Al eerder werd bekend dat Nordica het contract met de luchthaven heeft opgezegd en dat er door luchtvaartmaatschappij en luchthaven opnieuw werd onderhandeld. Nu blijkt dat Groningen Airport Eelde en Nordica geen passende oplossing hebben kunnen vinden.

De luchthaven is in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen om te kijken of zij de vluchten naar Kopenhagen en/of München in 2019 kunnen overnemen, aldus GAE.

“Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden,” aldus Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde.

Nordica kreeg vanuit het routefonds van Groningen Airport Eelde een financiële bijdrage voor de aanloopkosten. Hiervoor is een maximale bijdrage met Nordica overeengekomen.

De aanloopverliezen vielen hoger uit voor Nordica. Dit komt door het annuleren van de vluchten naar Brussel en tegenvallende passagiersaantallen.

‘Zowel de luchthaven als Nordica vinden deze uitkomst onbevredigend’, meldt groningenairport.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen