Eerste winterse neerslag

Foto: Publiek Domein

Voor de komende nacht wordt de eerste winterse neerslag verwacht. In het noord(oosten) van het land kan de eerste lichte (natte) sneeuw vallen.

De sneeuw kan lokaal een beetje blijven liggen, meldt Weeronline. Het wordt een koude onstuimige dag met een gevoelstemperatuur tussen de -1 en -3 graden.

Ook de komende dagen blijft het koud met een temperatuur rond de drie graden in het noorden, echter de gevoelstemperatuur ligt enkele graden onder het vriespunt, door de stevige oosten wind.

Gladheid

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten voorzichtig te zijn en om afstand te houden. Omdat de temperatuur van het wegdek nog niet laag genoeg is, is de kans klein dat de sneeuw blijft liggen, maar het kan op sommige plaatsen wel glad worden.

Strooiwagens

Daar waar nodig wordt gestrooid op de rijkswegen. Rijkswaterstaat heeft in het hele land ruim 540 strooiwagens paraat en 350 sneeuwschuivers. Verder ligt er ruim 200 miljoen kilo strooizout klaar.

In totaal zijn er in de provincie Groningen ruim 500 kilometer aan autowegen en ruim 200 kilometer aan fietspaden, die gestrooid moeten worden, meldt de provincie. Om de gladheid te bestrijden deze winter heeft de provincie 1500 ton strooizout in voorraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen