Open Brief: Oproep vanuit cultureel Groningen ‘Stem op Diederik van der Meide’

Diederik van der Meide.
Diederik van der Meide.
Foto: Oproep vanuit Cultureel Groningen/ Ton Kee

Een groep van makers, bestuurders en liefhebbers van cultuur roepen in een open brief op om op 21 november bij de verkiezingen voor de gemeenteraad te gaan stemmen op Diederik van der Meide, in hun ogen een uitstekend raadslid dat moet blijven.

Verklaring:

‘Kies een raadslid met hart voor en kennis van cultuur: Diederik van der Meide

Op 21 november aanstaande zijn er verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Groningen, Haren en Ten Boer. Voor die nieuwe raad is er één kandidaat die ondergetekenden, een bonte verzameling van makers, bestuurders en genieters van cultuur met geheelverschillende politieke voorkeuren, in het belang van de cultuur in Groningen graag herkozen zou willen zien.

Het gaat om Diederik van der Meide. Hij is in de stad bekend geworden als initiator en projectleider van Noorderzon, het inmiddels onmisbare fenomeen aan het einde van de zomer, en van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Een echte vernieuwer en aanjager van culturele ontwikkelingen dus, die in 2014 de Groningse gemeenteraad ging versterken. In deze periode heeft hij snel gezag verworven als cultuurwoordvoerder en invloed gekregen op het gevoerde beleid, bijvoorbeeld rondom de positie van het Grand Theatre, Urban House en het NoordPoolOrkest. Het zou erg jammer zijn als zijn inbreng verloren gaat.

Daarom roepen wij een ieder, die de cultuur ter harte gaat, om specifiek op hem te
stemmen, want vanzelf wordt hij niet herkozen. Hij staat nummer 9 op de lijst van de PvdA en dat maakt, gezien de recente peilingen, de kans op herverkiezing zonder
voorkeurstemmen erg klein. Maar met 500 stemmen op hem gaat het wél lukken. Doen dus’.

De ondertekenaars zijn:

Arie Wink, Beno Hofman, Bert Oling, Carmen Schilstra, Doeko Bosscher, Douwe van der Bijl, Frank den Hollander, Frans Zwarts, Frits Selie, Gaaike Euwema, Han Borg, Hans Harbers, Herman Grimme, Jeannette Straatemeier, Jola Meijer, Just Vink, Karin Noeken, Leo Aukes, Marcel Mandos, Petri Leijdekkers, Reinout Douma, Rineke Klijnsma, Rob Pronk, Roel Vos, Roger Goudsmit, Sherlock Telgt, Ton Kee.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen