Aanleg nieuwe P+R Leek gestart

Foto: Alex Wiersma, Provincie Groningen

Vrijdag 9 november werd gestart met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek langs de A7. Het startsein werd gegeven door de provincie Groningen, de gemeente Leek en Rijkswaterstaat.

In totaal komen hier 200 gratis parkeerplekken, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen, zoals een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Ook komen er fietskluizen waar fietsen veilig en droog kunnen staan en een oplaadpunt voor de fiets en auto.

Verder komt er onder meer een aparte busafrit aan de noordkant van de A7. De bus kan zo sneller en betrouwbaarder van en naar Leek rijden.

De P+R is in juni 2019 gereed.

Werkzaamheden gestart

Door het neerleggen van de eerste platen van de tijdelijke bushalte hebben gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Karin Dekker en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt de werkzaamheden aan de P+R officieel gestart. Door deze tijdelijke bushalte komt er ruimte vrij om de P+R aan te leggen. Verder wordt de weg naar de P+R anders ingericht en worden er onder meer werkzaamheden uitgevoerd nabij de rotondes van de provinciale weg N372.

Deze weg blijft de komende periode tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. Het verkeer moet wel rekening houden met enige verkeershinder.

Voor meer informatie: www.leek.nl/hov.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen