GroenLinks wil Natuurinclusief Bouwen als norm

Foto: Publiek Domein

GroenLinks wil dat bij nieuwbouw de natuur een belangrijk aandachtspunt moet zijn. Relatief makkelijke oplossingen als nestkasten voor vogels en vleermuizen, groene daken en insectenmuren dragen enorm bij aan de biodiversiteit in de stad.

GroenLinks vindt dat deze maatregelen, die bekend staan als Natuurinclusief Bouwen, opgenomen moeten worden in de bouwverordening en in de te ontwikkelen omgevingsplannen.

De natuur buiten de stad staat door de intensivering van de landbouw meer en meer onder druk. De stad wordt daardoor een steeds belangrijker gebied voor dieren en planten. Zij zorgen voor de biodiversiteit van onze gemeente. Er zijn in de stad weliswaar goede voorbeelden van natuurinclusief bouwen (de Velden, de Oostelijke Ringweg), maar ook minder geslaagde (Europapark, Oosterhamrikkade).

GroenLinks raadslid Martijn van der Glas vindt dat natuurinclusief bouwen vast zou moeten liggen in de bouwverordening: “Wel of geen rekening houden met de natuur zou niet afhankelijk moeten zijn van de goede wil van de ontwikkelaar. Gemeenten als Rotterdam, Amsterdam en den Haag hebben al eerder regelingen opgezet voor natuurinclusief bouwen. Het zou ook de norm moeten zijn in Groningen”.

GroenLinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
733350
GroenLinks wil Natuurinclusief Bouwen als norm
GroenLinks wil dat bij nieuwbouw de natuur een belangrijk aandachtspunt moet zijn. Relatief makkelijke oplossingen
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/733350/groenlinks-wil-natuurinclusief-bouwen-als-norm/
2018-11-08T14:25:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/11/07151209/bird-feeder-248946_1280-nestkasten.jpg
Nieuws