Minister Hugo de Jonge opent Woonlandschap De Leyhoeve

Minister Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandag 8 oktober samen met bewoners het lintje doorgeknipt, waarmee het Woonlandschap de Leyhoeve aan het Winschoterdiep in Groningen officieel is geopend.

De Leyhoeve Groningen is het tweede wooncomplex in Nederland na Tilburg, het woonconcept voor 55-plussers oftewel wonen met de optie tot zorg. Leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid staan centraal in De Leyhoeve oftewel lekker wonen voor de 55-plusser met het motto ‘Samen aangenaam oud worden’.

Voorafgaand aan het officiële opening sprak Wethouder Roelof van der Schaaf over het prachtige complex op een mooie locatie met faciliteiten en voorzieningen. De wethouder gaf aan het complex aan te raden bij zijn ouders.

Hierop nam de minister het woord. “Ik ken De Leyhoeve al uit Tilburg, maar er gaat niets boven Groningen. De Leyhoeve is een ongelooflijk mooi complex waar iedereen gewoon het leven leidt zoals hij dat wil”, aldus Minister de Jonge. “Ook zei de minister dit eveneens te willen kiezen voor zijn ouders”.

De minister had eerst in een van de huiskamers meegegeten met de bewoners van de zorgafdeling. Bovendien heeft hij een bijdrage geleverd aan de ‘Wall of Happiness’, waarop allerlei mooie herinneringen worden gedeeld.

De 55-plusser van vandaag de dag

Volgens mevrouw Conny Westdijk Wilkes, Algemeen Directeur van De Leyhoeve Exploitatie Holding B.V.: “De Leyhoeve is bedacht met de 55-plusser voor ogen. Elke fase in het leven heeft een eigen woonwens. Eerst het appartement dat je huurt als je jong bent en waarin je gaat samenwonen met vriend of vriendin. Dan het koop- of huurhuis. En als er kinderen komen een huis met een tuin of een plein om te spelen en een gezellige buurt met sportvelden. De kinderen gaan het huis uit en het hoeft allemaal niet meer zo groot. Minder onderhoud. Meer gemak. Je wilt de deur achter je dicht kunnen trekken om eens een paar weken weg te gaan. Geen gedoe. Je wilt gewoon lekker wonen met leuke gelijkgestemde mensen. Voor een goed gesprek of zomaar een praatje. Samen dingen ondernemen. Lekker eten in een van de restaurants. Sporten, zwemmen, fietsen. Met de optie van zorg binnen handbereik, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Niet in de stad – maar wel dichtbij. Goed aangesloten op het openbaar vervoer zodat de kinderen of vrienden makkelijk langs kunnen komen. Dat is De Leyhoeve.” (Bron: https://leyhoeve-groningen.nl/)

Verschillende bewoners binnen De Leyhoeve gaven bovendien aan dat de eenzaamheid verminderd na het verliezen van een partner door een praatje, de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten en dit alles onder één dak. Ook gaf een bewoner aan: “Het wonen hier is een feestje; je hebt veel fijne buren en er is van alles te doen.”

Het ontstaan

Het begon allemaal in Tilburg, waarbij geestelijk vader en oprichter Hendrik Roozen het woonconcept bedacht waar niet het product maar de beleving centraal staat.

De Leyhoeve Groningen

De Leyhoeve Groningen beschikt over 208 luxe appartementen, 2 hotelsuites en 74 zorgsuites waaronder een aantal zorghotelsuites. Om het woongenot te optimaliseren en uiteindelijk een levensloopbestendige woonomgeving te realiseren, zijn inpandig veel faciliteiten aanwezig, waaronder een brasserie, coffee corner, pizzeria, een gezellig terras aan het water en een bruin café. Maar ook een zwembad en een fitness. Er zijn diverse zalen beschikbaar voor feesten, vergaderingen en evenementen.

Op dit moment zijn er twee locaties, in Tilburg en in Groningen. Het is de ambitie om de komende jaren te groeien van 2 naar 10 locaties, verspreid over het hele land.

Kijk voor meer informatie op: www.leyhoeve.nl of www.SeniorenWoningenGroningen.nl.

Reacties

gallery
719175
Minister Hugo de Jonge opent Woonlandschap De Leyhoeve
Minister Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandag 8 oktober samen
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/719175/minister-hugo-jonge-opent-woonlandschap-leyhoeve/
2018-10-10T14:48:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/10/10135141/20181008_193619_resized-e1539172367689.jpg
Nieuws