Ruim 2 miljoen subsidie voor onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker

Foto: De Redactie

Voor onderzoek naar het ontwikkelen van nieuwe immuuntherapieën tegen kanker heeft een onderzoeksnetwerk, geleid door onderzoeker Edwin Bremer van de afdeling hematologie van het UMCG een EU-subsidie gekregen van 2,5 miljoen euro.

Het doel is om nieuwe medicatie te ontwikkelen die alleen op de plek van de tumor actief is, meldt het UMCG. De bedoeling is om met deze aanpak het menselijk afweersysteem effectiever te maken, de kanker beter te laten bevechten en niet op andere plekken in het lichaam schade te veroorzaken.

De huidige geneesmiddelen zijn alleen effectief bij bepaalde typen kanker en dan ook niet bij alle patiënten. Ook ontstaan er vaak (ernstige) neveneffecten door het gebruik van de geneesmiddelen, ook als een tumor succesvol wordt bestreden.

Met de subsidie kan het netwerk 10 jonge onderzoekers aantrekken. Het netwerk is een internationaal samenwerkingsverband van 2 universiteiten en 3 biotech bedrijven. Bij het huidige project zijn verder de Universiteit van Würzburg (Duitsland) en de biotech bedrijven Inocure (Tsjechië), SurfLay (Duitsland) en Kahr Medical (Israël) betrokken.

Reacties

article
717997
Ruim 2 miljoen subsidie voor onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker
Voor onderzoek naar het ontwikkelen van nieuwe immuuntherapieën tegen kanker heeft een onderzoeksnetwerk, geleid door
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/717997/ruim-2-miljoen-subsidie-onderzoek-naar-immuuntherapie-kanker/
2018-10-08T15:40:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/10/09092746/UMCG-3.jpg
Nieuws