Erepenning van Groningen voor jarige KEI-week

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: © fotograafniels

De 50-jarige Kei-week heeft een extra gouden randje gekregen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de erepenning van de stad Groningen uit te reiken aan het bestuur van de KEI-week.

De KEI-week wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd, waarin de vele nieuwe studenten welkom worden geheten in de stad.

Tijdens de KEI-week wordt onder andere informatie verstrekt omtrent de maatschappelijke, culturele en recreatieve aspecten die de stad Groningen te bieden heeft. Zo wordt aandacht besteed aan thema’s als “Samen uit, samen thuis”, “Stadjer en Student” en “Duurzaamheid”.

Verder wordt tijdens de KEI-week een podium gegeven aan de politieke partijen en wordt ieder jaar een goed doel uitgekozen waarvoor tijdens de KEI-week geld wordt ingezameld.

Vrijwilligers

Ook dit jaar doen grote groepen vrijwilligers hun uiterste best om ervoor te zorgen dat de nieuwe eerstejaars student zich gelijk thuis voelt voelt in onze mooie stad. Jaarlijks zetten zich rond de 1200 vrijwilligers in om van de KEI-week een groot succes te maken.

Marc Boels, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI zei daarover het volgende: “De KEI-week wordt elk jaar georganiseerd door studenten, voor studenten. De KEI-week was nooit zo’n succes geweest zonder het grote aantal studenten dat vrijwillig een steentje bijdraagt”.

Erepenning van de stad

Deze uitzonderlijke verdiensten, inzet en daadkracht was reden voor burgemeester Peter den Oudsten van Groningen, om de erepenning van de stad toe te kennen aan de organisatie van de KEI-week. Deze erepenning zal in september bij een besloten borrel met vaste partners en relaties officieel worden uitgereikt door de burgemeester aan het bestuur van de KEI-week.

De KEI-week is nog in volle gang en duurt nog tot en met vrijdag 17 augustus. Zo hebben de aankomende studenten maandag al kunnen genieten van onder andere een optreden van de Groningse artiest Kraantje Pappie. Op dinsdag werd er, na afloop van de KEI-parade, traditiegetrouw meegezongen tijdens Night Of The Songs.

Donderdag stond het Lustrumfestival aan de Kardingerplas op het programma en donderdagavond werd een film op de Vismarkt vertoond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen