Groningen.nieuws.nl zoekt freelance Sales Manager

Foto: Nieuw.nl

Groningen.nieuws.nl groeit uit zijn jasje en is daarom op zoek naar een freelance Sales Manager voor de regio Groningen. Ben jij woonachtig in Groningen en niet bang om binnen te stappen bij lokale ondernemers? Zie je een haalbare uitdaging in het aanspreken en binnenhalen van adverteerders voor de lokale nieuwssite? Dan zoeken we jou!

Als salesmanager praat je met potentiële en bestaande klanten op verschillende niveaus. Je klanten en prospects komen uit uiteenlopende branches, vooral binnen het MKB; alle bedrijven en organisaties met een lokale doelgroep zijn interessant voor groningen.nieuws.nl.

Je legt ze uit waarom de lokale site hun bereik vergroten, stelt samen met hen een advertentiecampagne op en onderhoudt het contact tijdens de abonnementsduur. In de praktijk betekent dit dat je 1 à 2 dagen per week telefonisch afspraken maakt en de rest van de week op pad bent om klanten te bezoeken en deals te sluiten.

Over Nieuws.nl

Groningen.nieuws.nl is een nieuwswebsite, dat het nieuws brengt van Stad en Ommeland. De nieuwssite heeft een bereik van ruim 120.000 pageviews per maand. Groningen.nieuws.nl is een zelfstandige onderneming dat onderdeel is van Nieuws.nl, dat zich richt zich op het exploiteren van lokale nieuwssites.

Nieuws.nl is sinds 2002 hét mediumkanaal voor nationaal en lokaal nieuws. Met een team dat is onderverdeeld in content, sales, design en administratie worden meer dan 90 beheerders landelijk ondersteund in het beheren en commercialiseren van een lokaal nieuwsplatform.

Als onderdeel van Nieuws.nl, dat in heel Nederland relevant nieuws verzorgt, is Groningen.nieuws.nl voor (lokale) bedrijven een interessant advertentiemedium.

Taken en verantwoordelijkheden

● Het onderhouden en uitbouwen van de relaties met bestaande en potentiële klanten
● Beheersen van het gehele commerciële traject; telefonische acquisitie, voeren van verkoopgesprekken, sluiten van deals, bewaking aftersales en relatiebeheer
● Op de hoogte blijven van de lokale markt- en concurrentiesituatie en indien nodig gepaste actie ondernemen

Functie-eisen

● Je hebt minimaal 3 jaar bewezen ervaring in account- en salesmanagement
● Je houdt van stevige commerciële doelstellingen
● Je bezit een hoge mate van zelfstandigheid
● Je hebt ervaring met verkoop in het MKB en/of ervaring met online advertentieverkoop
● Je bent in het bezit van rijbewijs B
● Je stelt de juiste prioriteiten, behoudt het overzicht en werkt doelgericht aan je commerciële doelstellingen

Wil je meer weten of heb je interesse in de functie? Mail dan naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen