Alle rijstroken zuidelijke ringweg weer open

Foto: De Redactie

Alle rijstroken van de zuidelijke ringweg in de richting van Drachten zijn sinds vrijdagmorgen weer open. Ook afrit Helpman, uit de richting Hoogezand, is weer open.

De rijstrook en afrit waren afgesloten omdat delen van het talud van de tijdelijke weg wegspoelde als gevolg van de hevige regen.

Er spoelde zand weg uit het talud bij onder andere de Waterloolaan, in de buurt van de Papiermolentunnel, bij de afrit Hereweg en in de buurt van het Oude Winschoterdiep. De problemen zijn waarschijnlijk het gevolg van de droogte van de laatste weken, meldt Aanpak Ring Zuid.

De taluds zijn onlangs opgeleverd en ingezaaid met gras om het zand op z‘n plek te houden. Vanwege de droogte is het ingezaaide gras onvoldoende gegroeid waardoor het zand weg kon spoelen.

Omwonenden hadden te maken met modder op stoepen en fietspaden. In de Waterloolaan kwam een aantal geparkeerde auto’s in de modder vast te staan. Deze zijn door een bergingsbedrijf verplaatst. Combinatie Herepoort gaat vandaag verder met het schoonmaken van aanliggende straten en fietspaden zoals het fietspad bij de Helperzoom, langs de Zuiderbegraafplaats en de fietstunnel bij de Papiermolen.

Mensen met schade als gevolg van het wegspoelen van zand uit het talud, kunnen zich melden via het schadeformulier.  Kijk voor meer informatie: aanpakringzuid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen