Bedenk dé titel voor nieuwe dierententoonstelling Groninger Museum

'Walt Disney & Leonardo betrachten das Abendland' - Peter Angermann.
'Walt Disney & Leonardo betrachten das Abendland' - Peter Angermann.
Foto: © Groninger Museum

Het Groninger Museum vraagt hulp bij het bedenken van de titel voor de nieuwe dierententoonstelling. De nieuwe tentoonstelling met als thema ‘Dieren’ is te zien vanaf 24 november.

Voor de titel doet het Groninger Museum een dringende oproep via facebook aan alle woordkunstenaars.

‘Grote dieren, kleine dieren, fantasiedieren, onderkruipsels, een kip zonder kop en een blauwe hond’, ze zijn allemaal te zien in de nieuwe tentoonstelling uit de eigen kunstcollectie van het museum.

Kunstcollectie

Alle werken komen uit het museumdepot: Ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters van de familie Linares en Japanse prenten met paarden op het slagveld.

Soms hebben de dieren een symbolische betekenis, vooral in de Aziatische cultuur, zoals de karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld. De variatie is enorm.

Deelname

Deelnemers aan de wedstrijd maken kans op een prijzenpakket: Een Seletti Monkey Lamp, een dierenonesie, twee tickets voor de dierententoonstelling en vermelding van de titel in het Groninger Museum en op de website van het museum.

Meedoen kan via facebook/groningermuseum waar ook de actievoorwaarden staan.

Ook is het mogelijk om vanaf 8 september, (de Groninger Museumnacht 2018) tot en met 23 september mogelijk de nieuwe bedachte titel in te vullen op een kaartje en in te leveren in de dropbox bij het Groninger Museum.

De winnaar wordt bekendgemaakt op Dierendag (4 oktober).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen