Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september

Foto: Provincie Groningen

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug zijn uitgesteld tot begin september. Dat heeft de provincie Groningen vrijdag bekend gemaakt.

De Meerwegbrug zou vanwege de werkzaamheden tussen 3 augustus en 3 september gestremd zijn, maar worden vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en landbouwers uitgesteld tot begin september. Ondernemers waren bang dat ze door de omleidingen inkomsten zouden mislopen. De zomer is een belangrijke periode voor de horecaondernemers.

De provincie koos aanvankelijk de zomerperiode uit voor de werkzaamheden omdat er dan geen scholieren gebruikmaken van de Meerwegbrug en er minder woon-werkverkeer is.

Renovatie

De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt.

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke fietsersbrug geplaatst.

Bediening op afstand

De elektrotechnische installatie van de Meerwegbrug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer.

De werkzaamheden vinden nu plaats van 3 september tot 1 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen