Vijftig natuurbranden sinds juni in provincie Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Tilo

De brandweer is sinds juni ongeveer vijftig keer uitgerukt voor een natuurbrand in onze provincie. Dat is meer dan in andere maanden het geval was en ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Door de flinke droogte de afgelopen periode is er maar weinig voor nodig om tot ontbranding te komen. De branden variƫren van een bermbrandje tot grote akkerbranden.

Maatregelen

Maatregelen om een natuurbrand te voorkomen, zijn volgens de brandweer onder andere niet roken in natuurgebieden en opletten waar je je auto neerzet. Een uitlaat en katalysator kunnen heet worden en bij parkeren in hoog, droog gras kan het een natuurbrand veroorzaken.

Ook afval, zoals bijvoorbeeld een glazen fles, kan brand veroorzaken. Een glazen fles waar de zon op schijnt, kan als vergrootglas werken en droge planten of gras in brand krijgen. Gooi afval daarom in de bestemde afvalbakken

Wat te doen als er brand is?

Ontstaat er toch brand in de natuur, probeer deze dan niet zelf te blussen. Vlucht naar de openbare weg, een groot verhard terrein of de bebouwde kom. Bel 112 en geef zo nauwkeurig mogelijk door waar je je bevindt.

Voor meer informatie: brandweer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen