D66 Groningen wil een klimaattop voor kinderen

Foto: Publiek Domein

D66 Groningen wil een klimaattop voor kinderen organiseren. Hiermee wil de partij bijdragen aan de oproep van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66), dat de Nederlandse economie in 2050 helemaal circulair is.

Circulair houdt in dat goederen en grondstoffen herbruikt worden en afval steeds de grondstof voor een nieuw product vormt. Van Veldhoven wil kinderen in het onderwijs bewust maken van deze ontwikkeling. D66 Groningen wil aan deze ambitie kracht bijdragen.

Kinderklimaattop

D66 Groningen ziet een rol voor Natuur en Duurzaamheidseducatie (NDE) om kinderen in onze stad bewust te maken van circulaire economie. NDE bereikt nu al ruim negentig procent van alle Groningse schoolkinderen met lessen over groen en duurzaamheid. Daarbij zouden de Democraten graag zien dat Groningen gastheer wordt van een Kinderklimaattop.

Leren van kinderen

D66 Groningen vindt het goed dat we kinderen betrekken bij deze beweging en wil ze graag actief laten meedenken. “We moeten kinderen niet alleen iets leren, maar wij kunnen, als inwoners en gemeente, ook wat van kinderen leren”, zegt Wieke Paulusma, raadslid voor D66 Groningen.

“Jonge inwoners betrekken bij ambities die grotendeels hun toekomst bepalen is logische stap wat ons betreft. Het organiseren van een Kinderklimaattop draagt hieraan bij. Dit is al op meerdere plekken in Nederland succesvol gedaan.” Zo werd in maart van dit jaar een Kinderklimaattop in Arnhem georganiseerd.

Spelenderwijs naar transitie

Kinderen spelenderwijs in aanraking laten komen met de circulaire beweging en duurzaam hergebruik, kan volgens D66-raadslid Arend Jan Wonink dan ook niet vroeg genoeg beginnen: “De kinderen die nu in de klas zitten, zullen straks deze transitie moeten realiseren.” Beide raadsleden stelden schriftelijke vragen aan het College over dit onderwerp.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
677872
D66 Groningen wil een klimaattop voor kinderen
D66 Groningen wil een klimaattop voor kinderen organiseren. Hiermee wil de partij bijdragen aan de
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/677872/d66-groningen-wil-klimaattop-kinderen/
2018-07-16T14:25:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/16100954/klimaattop-herbruikbaar-afval-recycle.jpg
Nieuws