Oprit Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl sluit definitief

Foto: Google Maps

De oprit vanaf Kemkensberg richting Hoogezand/Delfzijl gaat vanaf vrijdag 20 juli definitief dicht.

De zomerstremming van de zuidbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen (N7) begint deze vrijdag en dan is deze oprit dicht en gaat daarna niet meer open.

Werkzaamheden

Combinatie Herepoort gaat op deze plek werken aan de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Tijdens de zomerstremming worden damwanden ingetrild die de noordzijde van de bouwkuip voor de verdiepte ligging gaan vormen.

Na de zomerstremming gaat het verkeer vanaf het Julianaplein naar het Europaplein rijden over de andere weghelft. Daarna kan de huidige zuidbaan van de ringweg worden afgebroken, inclusief dus de oprit vanaf Kempkensberg. Vervolgens kan de zuidrand van de bouwkuip worden gemaakt.

Omleidingsroute

Als de oprit op 20 juli sluit, kan het verkeer niet meer vanaf de Hereweg direct de zuidelijke ringweg nemen richting het Europaplein. De oprit naar het Julianaplein (richting Drachten) blijft wel beschikbaar. Voor verkeer richting Hoogezand en richting Delfzijl zijn omleidingsroutes ingesteld.

Het is overigens nog niet zeker of de zomerstremming doorgaat. Aanpak Ring Zuid moet nog een akkoord geven op het uitvoeringsontwerp dat Combinatie Herepoort heeft gemaakt voor de bouw van de verdiepte ligging. Gaat de zomerstremming niet door, dan blijft de oprit voorlopig open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen