Stad en Ommeland strijdt voor definitieve accommodatie Kids United

Foto: Stad en Ommeland Groningen

Het gesteggel rond de accommodatie van Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een beperking moet maar eens afgelopen zijn. Dat vindt Stad en Ommeland.

De club strijdt al jaren voor een eigen clubhuis met aangepaste faciliteiten en de huidige lokatie (Sportpark de Kring) wordt zo intensief gebruikt samen met PKC’83 dat de velden zeer regelmatig volledig overbelast zijn en onbespeelbaar zijn.

“Wij krijgen van ouders te horen dat de kinderen in paniek raken, niet slapen uit onzekerheid of er wel gevoetbald kan worden. En dat juist bij deze kwetsbare groep die gebaat is bij regelmaat en zekerheid. Probeer aan een kind maar eens uit te leggen waarom de ene week wel en de week daarna geen voetbal is, dat is met vakanties al een hele opgave horen wij”, vertelt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de partij. Overigens, PKC’83 heeft hier net zoveel last van”.

Kids United probeert al jaren om een eigen clubhuis te krijgen met goede velden, die ook toegankelijk zijn voor rolstoelen en dat in een veilige omgeving.

“Na jarenlang praten en zoeken naar een geschikte locatie moet de schop eindelijk eens in de grond voor de bouw van een clubhuis. De bewering van het college, op onze eerder gestelde schriftelijke vragen, dat Kids United nog geen eigen fondsen heeft? Dat is onzin volgens de vereniging, zij hebben nu al de exploitatie rond. De sponsors en fondsenwervers staan in de startblokken,” aldus een verontwaardigde Sijbolts.

Stad en Ommeland is ontevreden met de antwoorden op schriftelijke vragen en wil daarom dat de raadscommissie Onderwijs en Welzijn morgen een uitspraak doet over het belang en de toekomst van Kids United. Verder wil Sijbolts weten waar het college op wacht: “De kinderen van Kids United hebben recht op duidelijkheid en goede sportfaciliteiten. En na vijf jaar gedoe mag dat ook wel eens, of beter gezegd: Moet dat!”

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
675466
Stad en Ommeland strijdt voor definitieve accommodatie Kids United
Het gesteggel rond de accommodatie van Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een beperking
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/675466/stad-en-ommeland-strijdt-definitieve-accommodatie-kids-united/
2018-07-11T08:45:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/07/10200828/KidsUnitedNieuwbouw.jpg
Nieuws