Oprichtster Marjet Woldhuis beoogd lijsttrekker van 100% Groningen

Foto: Marjet Woldhuis

Marjet Woldhuis is de beoogde lijsttrekker van de partij 100% Groningen.

100% Groningen werd ruim twee jaar geleden opgericht door Marjet Woldhuis uit onvrede over de huidige politiek, zij wilde de politiek vernieuwen en Groningers meer zélf aan het woord laten.

De partij bestaat uit een vijfkoppig bestuur, een forse steunfractie, bijna 100 leden en zelfs 1300 likes op facebook. Naar alle waarschijnlijkheid zullen lokale partijen, volgens 100% Groningen forse winst boeken de komende verkiezingen. Landelijk gezien is een derde van alle stemmen naar een lokale partij gegaan.

Op dit moment heeft 100% Groningen één zetel in de gemeenteraad en bij de oprichting van de partij lagen de ambities voor de toekomst hoog: Lokale politiek in Groningen sterker maken dan ooit.

100% Groningen staat dan ook te popelen om aan de campagne te beginnen: “Toen ik 100% Groningen net had opgericht waren de reacties op mijn inzet op zes zetels enigszins cynisch. Inmiddels weet iedereen dat 100% Groningen een héle grote kans maakt om dé winnaar van de verkiezingen in november te worden”, aldus oprichter Woldhuis.

Algemene Ledenvergadering

De partij heeft dinsdag aanstaande haar Algemene Ledenvergadering in het Paleis om 19.00 uur, waarbij een concept verkiezingsprogramma en een forse kandidatenlijst voorliggen. Hoewel de partij de conceptlijst nog even geheim houdt, is wel al bekend dat Woldhuis zelf op één staat.

Voor haar was dit geen vanzelfsprekendheid: “Natuurlijk wilde ik graag op één en hoopte ik dat de partij mij als lijsttrekker wilde, maar ik heb een democratische partij opgericht en dus was alles mogelijk. Een kandidatencommissie heeft sollicitatiegesprekken gehouden met iedereen, inclusief mij, en deze conceptlijst gemaakt.”

Woldhuis geeft aan enorm trots te zijn op haar partijgenoten en kan niet wachten om de hele lijst te presenteren, maar moet nog even de ALV afwachten omdat deze de uiteindelijke beslissing maakt.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen