Stuur uw ideeën in voor het Let’s Gro Festival 2018

Foto: CC0

Van 31 oktober tot en met 3 november vindt alweer de zesde editie van het Let’s Gro Festival plaats. Nu lijken deze data misschien nog ver weg, maar de organisatie roept iedereen alvast op om voor 22 juni ideeën voor het festival in te sturen. Heeft u dit nog niet gedaan, maar heeft u wel een idee voor de toekomst van de stad Groningen en zou u dit graag willen presenteren op Let’s Gro? Dan heeft u nog een paar weken de tijd om uw concept in te dienen. Wie weet deelt u over een paar maanden uw plan met het festivalpubliek.

Ideeën voor Let’s Gro 2018

Een verticale tuin op de gevel van de ABN Amro of de bouwplannen voor Merckt aan de Grote Markt; zomaar een paar ideeën die tijdens de vorige edities van het Let’s Gro festival gepresenteerd zijn door Groningers met een visie op de toekomst van de stad. De Gemeente Groningen wil ook voor deze editie van het festival weer stadsgenoten mee laten denken over de toekomst en hoe deze beter kan worden. Let’s Gro is daarom op zoek naar ideeën die bijdragen aan de ontwikkeling van Groningen, en die ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen worden uitgevoerd. Dit kunnen plannen op het gebied van sociale innovatie, onderwijs, ondernemerschap, duurzaamheid, gezondheid of technologie zijn, maar de ideeën kunnen ook betrekking hebben op andere thema’s.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Duurzaamheid speelde in elke voorgaande editie van Let’s Gro een belangrijke rol. Dit onderwerp kwam tijdens de vorige Let’s Gro naar voren in programmaonderdelen met een focus op bijvoorbeeld duurzaam varen, duurzame mobiliteit en duurzaam ondernemen. Bij dit laatste thema gaat het er niet alleen om dat een bedrijf zo duurzaam mogelijk te werk gaat – door bijvoorbeeld visitekaartjes of posters te laten drukken bij een milieubewuste aanbieder – maar is het ook belangrijk dat er wordt gekeken naar de maatschappelijke rol van de onderneming in samenhang met andere bedrijven, de buurt en de stad. Dit kwam onder andere tot uiting in het programmaonderdeel de Maatschappelijke Beursvloer.

Groot succes

Vorig jaar was Let’s Gro een groot succes. Met een recordaantal van 12.500 bezoekers en meer dan 120 activiteiten, was het festival alom vertegenwoordigd in de stad. Naast een eigen programma, bestaande uit zo’n 40 onderdelen, waren er rond de 80 initiatieven van inwoners en organisaties te ontdekken. Ook dit jaar belooft het weer een inspirerend festival te worden – voor en door Groningers. Tot 22 juni heeft u nog de tijd om uw ideeën in te dienen. Deze kunnen gestuurd worden naar: [email protected]. Vermeld in uw mail uw contactgegevens en een opzet van uw idee. Let’s Gro neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen