Genomineerden voor Grote Groninger Gebouwenenquête bekend

Foto: Google Maps

De genomineerden voor de Grote Groninger Gebouwenenquête van 2018 zijn bekend. De gebouwen werden dinsdag 15 mei bekendgemaakt tijdens de start van de Dag van de Architectuur Groningen.

Traditioneel onderdeel van DAG is de Grote Groninger Gebouwenenquête. De initiatiefnemers, Stichting DAG, Stichting Platform GRAS en de Groninger Gezinsbode, willen een zo groot mogelijk publiek interesseren en enthousiast maken voor architectuur. Daarnaast geeft de Grote Groninger Gebouwenenquête jaarlijks een representatief beeld van hetgeen is opgeleverd in de stad.

De genomineerde gebouwen zijn online, op de fiets of wandelend te bekijken. Stemmen kan op www.dagvandearchitectuurgroningen.nl tot vrijdag 1 juni, 15.00 uur. De prijsuitreiking is op vrijdag 1 juni om 17.00 uur.

Ieder jaar zijn er twee winnaars: de winnaar van de vakjury en de winnaar van de publieksjury. Daarnaast zijn er ook tweede en derde plaatsen van zowel de vak- als de publieksjury.

Programma

De 23e editie van de Dag van de Architectuur Groningen (DAG) biedt een divers programma en duurt dit jaar twee weken. Activiteiten zijn onder meer De Specialistenbus, DAG-fietstocht: ‘Samen leven in de stad’, de DAG-film: ‘Noordelijke architecten’ en nog veel meer.

Kijk voor alle genomineerden en het programma: dagvandearchitectuurgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen